Belgiumban turnéztak

Zalai Hírlap, 2005. november 15.

Belgiumban turnéztak
Nyolcesztendős zenei kapcsolatot ápolnak

Hévíz (há) – A belgiumi Alts városában vendég szerepelt a napokban a hévízi Musica Antiqua Együttes és a Hévízi Gyöngyszemek Táncstúdió. Közös műsoruk nagy sikert aratott.

A fürdőváros két művészeti csoportja immár nyolcesztendős kapcsolatot ápol a belga vendéglátókkal. Varga Endre karnagy és Naszádosné Bálint Zsuzsa táncpedagógus elmondta, hogy minden második évben immár hagyományosan vendégeskednek Belgiumban, Firmin Verbugge körzeti zeneiskolai igazgató meghívására az iskolai őszi szünetben. A kultúra révén szövődött barátság jegyében több fellépésből álló előadássorozattal ajándékozhatták meg vendéglátóikat ezúttal is. A repertoárt idén a népzene, a néptánc, továbbá a klasszikus és a modern muzsika találkozása jegyében állították össze. Gazdag prezentációval öt alkalommal léptek közönség elé, a produkciókban régi magyar táncok szerepeltek modern és klasszikus feldolgozásban egyaránt. A két csoport összesen 45 fővel vett részt a turnén.
A művészetoktató pedagógusok elmondták: mindkét város részéről mutatkozik hajlandóság a testvérkapcsolat felvételére is, ami a kultúrával már megalapozott.